Molimo vas sačekajte...Pedijatar

DR VERA VUJOVIĆ

Kontaktirajte doktorku

KONTAKT INFORMACIJE


065-299-28-92

office@medicatim.rsNakon završene poznate čačanske gimnazije, dr Vera Vujović je završila Medicinski fakultet u Beogradu 1979. godine i vrlo brzo shvatila da je pedijatrija oblast medicine koju želi za svoje životno opredeljenje. Specijalizaciju iz pedijatrije je doživela kao najlepši deo svoje edukacije i specijalistički ispit je položila sa odličnom ocenom.

Svoje radno iskustvo doktorka je počela da stiče u pedijtrijskoj ambulanti Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, zatim čitavih osamnaest godina radila je u Domu zdravlja „Zemun“, a od 2001. godine nastavlja da se druži sa dečjim svetom Čukarice radeći u svih devet postojećih  ambulanti. Novembar 2017. označio je novi početak , sa novom koncepcijom, poznatim, priznatim i vrednim ljudima u divnoj ordinaciji MEDICA TIM-a.

Život i rad lekara u pedijatriji zahteva stalno usavršavanje i stalnu angažovanost. Veliki je broj predavanja, seminara, simpozijuma, kongresa na kojima je znanje obogaćivano, učvršćivano, usložnjavano da bi se što bolje i kvalitetnije ugradilo u rad sa decom i njihovo zdravlje. Moraju se istaći izuzetno kvalitetne Pedijatrijske škole u trajanju od sedam dana, celodnevne nastave, razmene iskustava i kontakata sa kolegama iz cele Srbije, a zadnjih godina i iz susednih republika. Doktorka je prošla jedanaest takvih škola.

Posao u ambulanti razvija i potrebu da se neka zapažanja i pristupi pretvore u radove koji su objavljivani na stručnim skupovima u okviru Susreta Domova zdravlja ili na tematskim Kongresima.

Veliki i dugogodišnji rad, koji je izrodio dve obimne Naučne studije Medicinskog Fakulteta publikovane kao YUSAD –studije 2008. i 2011. godine, dr Vera Vujović je bila istraživač, ali i član Naučnog odbora. Studija se bavila praćenjem  6.500 dece određenog godišta, da bi sa svih strana sagledala i dala odgovore na  pitanja o prekursorima ateroskleroze u dečjoj i adolescentnoj populaciji.

U martu 2014. godine, dr Vujović je u svom Domu zdravlja “Dr Simo Milošević” Čukarica organizovala Prvi simpozijum Savetovališta za mlade, na kome je svoje radove vezane za iskustva iz ove oblasti iznelo 14 Savetovališta iz isto toliko gradova Srbije. Simpozijumu je prethodio desetogodišnji rad u Savetovlištu za mlade kroz koje je svake godine prolazilo 200-300 učenika srednjih škola koji su sticali važna znanja o zdravlju, pre svega o njegovoj  reproduktivnoj dimenziji.

I možda ne manji posao i angažovanost, doktorka je dvanaest godina rukovodilac-načelnik  pedijatrijske službe Doma zdravlja “Dr Simo Milošević” Čukarica, koji je najpre imao 40 pedijatara i 77 pedijatrijskih sestara, ali je taj broj u 2018. godini značajno smanjen. Od 2014. godine, doktorka je bila pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja “Dr Simo Milošević” Čukarica.

Ovo su samo neke od preporuka korisnika naše ordinacije…

ISKUSTVA PACIJENATA


„Mica je doktorka Vera. U penziji je; dosadno je u domu zdravlja i sada pregleda decu na drugom mestu“. Mica je ozdravila. Hvala vam puno!


SVETLANA


Vera je lekar moje dece od njihovog rođenja. Uvek ljubazna, profesionalna, maksimalno angažovana bilo da je u pitanju savet ili lečenje.


MARIJA


Ni jedna bolest mi nije tako teško padala kada ugledam nasmejano i toplo lice doktorle Vere.


MILINA


Moja doktorka Vera je nežna kao cvet.
Kad god me nešto zaboli, ona je tu i decu voli.
Nasmejana, brižna, kao dobra vila,
prema meni je uvek takva  bila.


MARTA


logo-medicatim-white

Pedijatar, dete i roditelj stvaraju divnu simbiozu, ostvaruju poverenje i postaju oslonac u svim situacijama poljuljanog zdravlja. Prostor je lep i prijatan, pa pregled u kome dete učestvuje učini da mali pacijenti nemaju problem i strah od doktora.

Instagram profil

TikTok profil

Copyright by MedicaTim 2018. Sva prava zadržana.